رژیم غذایی مایع کامل
رژیم غذایی مایع کامل
هدف:
تغذیه بیمار از راه دهان به نحو قابل تحمل، به منظور تأمین نیازهای غذایی در دوره بیماریهای حاد و یا زمانی که بیمار قادر به جویدن و یا بلع مواد جامد نیست.
موارد کاربرد:
1. جراحی دهان و شکستگی فک
2. جراحی پلاستیک صورت و گردن
3. بعد از اعمال جراحی دیگر در مرحلۀ انتقال از رژیم محدود از فیبر یا رژیم معمولی
4. در بیماران با تنگی مری
کفایت تغذیه ای:
این رژیم چنانچه به خوبی تنظیم شود، می تواند نیازهای بیمار را تأمین کند. به کمک میان وعده می توان کیفیت آن را افزایش داد.
مشخصات رژیم غذایی:
مواد غذایی مجاز
مواد غذایی غیر مجاز |
|
نان و غلات: غلات بدون سبوس، پخته و صاف شده مانند فرنی یا لعاب برنج
سوپها: سوپ غلیظ جوجه، سوپ گوشت، سوپ سبزیهای نرم شده، سوپ با گوشت له شده و نرم شده، سوپ سیب زمینی
سبزیها و میوه ها: آب سبزیها، پوره سبزیها فقط بصورت مخلوط در سوپ، آب میوه ها، آب کمپوت
دسرها: شله زرد، ژله، بستنی ساده، شربت و بستنی یخی
نوشیدنیها: قهوه و چای
شیر و فراورده های آن: شیر، ماست و بستنی ساده
چربیها: کره، مارگارین، روغنهای مایع نباتی، خامه
سایر مواد: تخم مرغ سفت در صورت تحمل عسل، شکر، شربت گلوکز، ساکارز، نمک، جوز هندی، کاکائو، مخمر آبجو و مواد طعم دهنده |
انواع دیگر نان
سایر سوپها
سایر سبزیها و میوه ها
دسرهای حاوی مواد جامد مثل مغزها و میوه ها
تخم مرغ کامل خام، زرده تخم مرغ خام |
. . برای مطالعه شما



