ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتِنیک

ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتِنیک یکی از ویتامین‌های گروه ب است. نام این ویتامین از کلمهٔ یونانی پانتوتن (به یونانی: παντόθεν) به معنای از همه جا ریشه می‌گیرد. علت این نام‌گذاری این است که مقدار کمی از این ویتامین در تقریباً همهٔ غذاها یافت می‌شود.

این ویتامین محلول در آب است و کوآنزیم آ را به جود می‌آورد. ویتامین ب۵ برای متابولیسم کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها ضروری است و در سنتز هورمون‌ها نقش دارد. به علاوه، این ویتامین موجب رشد و مقاومت پوست و ‌غشاهای مخاطی می‌شد. ویتامین ب۵ توسط گرما از بین می‌رود.

بدن انسان به طور متوسط به ۵ میلی‌گرم ویتامین ب۵ در روز نیاز دارد. این میزان که از طریق تغذیهٔ مناسب جذب بدن می‌شود در نوزادان حدود ۲ میلی‌گرم و در زنان شیرده ۷ میلی‌گرم است. کمبود ویتامین ب۵ معمولاً به هنگام سوءتغذیه بروز می‌دهد.

ویتامین ب۵ تقریباً در همهٔ غذاها به مقدار گوناگون یافت می‌شود؛ ولی دانه‌ها، غلات و به خصوص ژله رویال سرشار از این ویتامین هستند.

در داروسازی از این ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌شود.

 

. . برای مطالعه شما

رژیم غذایی (رژیم درمانی) در سر...
رژیم غذایی (رژیم درمانی) در سر... رژیم غذایی (رژیم درمانی) در سرطان پروستات به جرات  شایعترین سرطان های مردان سرطان پروستات است . سرطان پروستات دومین سرطان معمول در میان مردان در جهان است.ایران ...
گروه های  مواد غذایی
گروه های مواد غذایی بسمه تعاليمواد غذايي را به چند روش مختلف مي توان تقسيم بندي نمود از نظر شيميايي شامل : 1)    كربوهيدرات ( هيدروكربور, هيدرات كربن‌) :از كربن , هيدروژن و اكسيژن ...
ویتامین خورها حتما بخوانند
ویتامین خورها حتما بخوانند سرک‌کشیدن در دنیای قرص‌ها، شربت‌ها و قرص‌های جوشان ویتامین‌ها، اغلب گیج‌کننده است که بتواند بدون شک و تردید از میان مارک‌ها و نمونه‌های مختلف مکمل‌های غذایی یکی...
ویتامین A
ویتامین A ویتامین A به خاطر دارید که در مورد دسته بندی ویتامینها به دو گروه محلول در آب و محلول در چربی سخن گفتیم.  حال می خواهیم به معرفی ویتامینهایی که در دسته محلول در...