ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتِنیک

ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتِنیک یکی از ویتامین‌های گروه ب است. نام این ویتامین از کلمهٔ یونانی پانتوتن (به یونانی: παντόθεν) به معنای از همه جا ریشه می‌گیرد. علت این نام‌گذاری این است که مقدار کمی از این ویتامین در تقریباً همهٔ غذاها یافت می‌شود.

این ویتامین محلول در آب است و کوآنزیم آ را به جود می‌آورد. ویتامین ب۵ برای متابولیسم کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها ضروری است و در سنتز هورمون‌ها نقش دارد. به علاوه، این ویتامین موجب رشد و مقاومت پوست و ‌غشاهای مخاطی می‌شد. ویتامین ب۵ توسط گرما از بین می‌رود.

بدن انسان به طور متوسط به ۵ میلی‌گرم ویتامین ب۵ در روز نیاز دارد. این میزان که از طریق تغذیهٔ مناسب جذب بدن می‌شود در نوزادان حدود ۲ میلی‌گرم و در زنان شیرده ۷ میلی‌گرم است. کمبود ویتامین ب۵ معمولاً به هنگام سوءتغذیه بروز می‌دهد.

ویتامین ب۵ تقریباً در همهٔ غذاها به مقدار گوناگون یافت می‌شود؛ ولی دانه‌ها، غلات و به خصوص ژله رویال سرشار از این ویتامین هستند.

در داروسازی از این ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌شود.

 

. . برای مطالعه شما

پوکی استخوان
پوکی استخوان براي استخوان هايتان سرمايه گذاري كنيد  شما از كدام دسته افراد هستيد؟ شير نمي خوريد چون گران است؟ شير نمي خوريد چون فكر مي كنيد مخصوص كودكان ، ميانسالان و ب...
ویتامینB1
ویتامینB1 " ویتامینB1 " اولین ویتامینی که از این گروه ویتامینها کشف شد، ویتامینB1 بود که نام دیگر آن تیامین است . این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها دربدن و عم...
تیامین یا ویتامین ب۱
تیامین یا ویتامین ب۱ تیامین یا ویتامین ب۱ اولین ویتامینی که از ویتامین‌های گروه ب کشف شده است. این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها در بدن و عملکرد اعصاب دارد. تیامین از را...
اهمیت تغذیه ای قارچ های خوراکی
اهمیت تغذیه ای قارچ های خوراکی اهمیت تغذیه ای قارچ های خوراکی  قارچ های خوراکی دارای مواد با ارزش غذایی بالایی مانند آب، املاح و انواع ویتامین ها هستند که به صورت خلاصه در زیر به آن ها اشاره...