پروتئین
پروتئین :
منشاء پروتئین آمینو اسیدها هستند و آمینو اسید اساسی ترین رکن ساختمانی ماهیچه است، بنابراین پروتئین ضروری ترین عنصر در ساختمان ماهیچه محسوب می شود و بدون آن بدن نمی تواند ماهیچه سازی کند.
از تجزیه پروتئین ها اسیدهای آمینه بدست می آید. تعداد اسیدهای آمینه بیست عدد می باشد
اسیدهای آمینه از نظر اینکه آیا بدن قادر به تولید و ساخت آن می باشند یا خیر به 2 گروه ضروری و غیر ضروری دسته بندی می شوند در صورتی که پروتئینهای ضروری به بدن رسانده نشوند ابتدا سوء تغذیه و سپس مرگ را به دنبال خواه داشت اسید آمینه های ضروری ه عبارتند از : لیزین, تریپتوفان فینل آلائین, متیونین, ترئونین, لوسین و والین و چون بدن انسان قادر نیست آنها را بسازد، حتماً باید توسط غذا تأمین گردند.
از گوناگونی توالی و ترتیب و تعداد آمینو اسیدها در کنار یکدیگر تقریبا تعداد نامحدودی پروتئین می تواند ساخته شود که هر یک از آنها وظیفه خاص خود را به عهده دارند .
اساس ترین نقش را در بدن پروتئین ها به عهده دارند عضلات پوست ناخن استخوان وحتی اعضای مرده بدن مانند مو از مقدار قابل توجهی پروتئین تشکیل شده اند.
منابع غذایی پروتئین ها
پروتئین ها بخشی از ترکیبات مواد غذایی هستند که با مقدارهای مختلف در آنها موجودند. پروتئین های دارای منشاء حیوانی کیفیت خوبی دارند. با وجود این بعضی از مواد غذایی گیاهی «حبوبات، غلات، نان...) دارای مقادیر کمی پروتئین هستند که ارزش حیاتی آنها پایین تر از پروتئین های حیوانی است،
. . برای مطالعه شما



