دستور رژيمي شيريني و بستني و پیتزا
پیتزا را با سس فلفل یا گوجه فرنگی خانگی کمی ماست چکیده تزئین کنید .
نان پیتزا : ربع لیوان آرد و بقیه سبوس گندم آسیاب شده + چهار عدد سفیده تخم مرغ ومقداری شیر و آب داغ بعنوان حلال خمیر – خمیر را صاف و کمی کنجد روی آن بپاشید و 10 دقیقه در فر با دمای 180 بماند و بعد مایه را روی خمیر پخته پخش و فقط چهار دقیقه در فر برای پخت کامل پیتزا بماند .
مایه : یکعدد پیاز متوسط را در 5/1 قاشق غذاخوری کره با ادویه سرتف دهید . در انتها 5/1 فنجان عدس گوشت و سیرپخته ، یک فنجان قارچ و زرشک پخته را بهمراه سه قاشق غذاخوری رب افزوده و سرتف نهائی دهید .
سس : یک لیوان آب گوجه فرنگی را ملایم حرارت دهید تا نصف ان بماند و بعد کمی فلفل سیاه و قرمز ، زرد چوبه ، تخم شوید ، روغن زیتون افزوده 30 دقیقه حرارت ملایم دهید تا جا بیفتد .
پیتزا را با ، دو تکه پنیر محلی و دو عدد مغز گردوی رنده شده تزئین کنید .
انواع شیرینی سالم :
بیسکوئیت جین جر ( دارچینی )
مواد لازم :
آرد 300 گرم ( آرد غنی شده با سبوس )
بکینگ پودر یک قاشق مربا خوری
عسل طبیعی نصف لیوان ( یا شیره انگور سه چهار لیوان )
شیر نصف لیوان
تخم مرغ خانگی دوعدد
کره گوسفندی 200 گرم ( یا روغن جامد 200 گرم )
دارچین یک قاشق مرباخوری
کاکائو خالص و خوب یک قاشق غذا خوری
ابتدا کره وعل را هم میزنیم تا خوب سفید شود وتخم مرغها را به مرور اضافه کرده و هم می زنیم سپس دارچین ، کاکائو و بکینگ پودر را اضافه مینمائیم . در مرحله بعد شیر را اضافه میکنیم و خوب هم می زنیم تا یک مایع سفید و یکدست بدست آید . حال آرد را کم کم اضافه میکنیم ( آرد بصورت الک شده تا مایع بیسکویت پف کند ) مایه آماده شده را داخل سینی فر میریزیم تا با حرارت 300 درجه سانتیگراد بمدت یکربع پخته شود .
بیسکوئت ملکه بادام
مواد لازم
آرد 750 گرم ( آرد غنی شده با سبوس )
کره یا روغن 350 گرم
بیکینگ پودر یک قاشق مربا خوری
عسل هفت قاشق غذاخوری
وانیل یک قاشق چای خوری
مواد لازم روی بیسکوئیت ملکه بادام
عسل سه چهارم لیوان
کره نصف لیوان
خلال بادام دو لیوان
خامه نصف لیوان
ابتدا کره و عسل را خوب زده و تخم مرغها را اضافه می کنیم تا پف کند سپس آرد ، بکینگ پودر و وانیل را ریخته و شیر را اضافه می کنیم تا خمیر آماده شود و در ظرف فر پهن میکنیم در فر می گذاریم با 300 درجه سانتی گراد یک ربع پس از آماده شدن بیرون می آوریم ومواد روی بیسکوئیت را که آماده شده روی آن می ریزیم و به مدت 10 دقیقه داخل فر می گذاریم تا برشته شود .
مواد روی بیسکوئیت : عسل را به همراه کره و خامه هم می زنیم روی بیسکوئیت اضافه می کنیم وخلال بادام را روی آن می پاشیم .
بیسکوئیت ملکه بادام
مواد لازم :
آرد 750 گرم ( آرد غنی شده با سبوس )
پکینگ پودر : یک قاشق مربا خوری
کره گوسفندی 350 گرم
عسل هفت قاشق غذاخوری
وانیل یک قاشق چای خوری
مواد لازم روی بیسکوئیت ملکه بادام
عسل 4/3 لیوان
خلال بادام 2 لیوان
کره گوسفندی 4/3 لیوان
خامه 4/3 لیوان
ابتدا کره و عسل را خوب زده و تخم مرغها را اضافه می کنیم تا پف کند سپس آرد ، بکینگ پودر و وانیل را ریخته و شیر را اضافه می کنیم تا خمیر آماده شود و در ظرف فر پهن می کنیم در فر می گذاریم با 300 درجه سانتی گراد یک ربع پس از آماده شدن بیرون می آوریم و مواد روی بیسکوئیت را که آماده شده روی آن می ریزیم و به مدت 10 داخل فر می گذاریم تا برشته شود .
مواد روی بیسکوئیت : عسل را به همراه کره و خامه هم می زنیم بیسکوئیت اضافه می کنیم و خلال بادام را نیز روی آن می پاشیم .
شیرینی تارت کوچک
مواد لازم :
آرد 5/1 پیمانه (آرد غنی شده با سبوس )
کره گوسفندی 100 گرم
خامه طبیعی 50 گرم
تخم مرغ خانگی 1 عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
خلال بادام 100 گرم
عسل به همراه کاکائو و آب جوش به صورت حل شده برای داخل تارت
قالب کوچک تارت
ابتدا کره و تخم مرغ را خوب به هم می زنیم تا یک دست شود سپس خامه طبیعی را به آن اضافه می کنیم و به آرامی هم می زنیم سپس آرد را بتدریج و کم کم اضافه می کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم .
وقتی مایع آماده شد با قالب کوچک تارت آنها را داخل سینی فر می گذاریم و با حرارت 300 درجه مدت 10 دقیقه داخل فر می گذاریم .
بعد از زمان تعیین شده شیرینی های را از فر بیرون آورده و مایع داخل آنها را با قاشق داخل تارت آماده شده میریزیم و در آخر با میوه تزئین می کنیم .
مواد داخل تارت : عسل را به همراه کاکائو و وانیل با کمی آب جوش ( دو قاشق * حل می کنیم سپس داخل بیسکویت تارت با داخل بادام تزئین می کنیم .
شیرینی عسلی با مرنگ
مواد لازم
آرد 5/1 لیوان ( آرد غنی شده با سبوس )
کره 125 گرم
شیر نصف لیوان
تخم مرغ دو عدد ( فقط زرده )
عسل چهار قاشق سوپخوری
مواد مرنگ : سفیده تخم مرغ + پودر تارتار نصف قاشق چایخوری
ابتدا کره و عسل را هم می زنیم کمی پس از یکدست شدن ، تخم مرغ را اضافه می کنیم وهم می زنیم سپس شیر را اضافه می کنیم .
و پس از آماده شدن آرد آرام آرام اضافه می کنیم و به حالت دورانی قاشق هم می زنیم وقتی یکدست شد داخل سینی فر می ریزیم و سپس روی آن را با سفیده تخم مرغ برس کشیده و پودر تار تار را اضافه می کنیم . ( در فر گرم 300 درجه به مدت یک ربع یا 460 درجه )
بیسکوئیت لیمو و عسل
مواد لازم
عسل نصف لیوان
کره گوسفندی نصف لیوان
آب دو قاشق چایخوری
شربت لیمو یک قاشق چایخوری
دارچین یک قاشق مربا خوری
بکینگ پودر 5/1 قاشق مربا خوری
گردو یا بادام نرم یک چهارم لیوان
مربای پوست لیمو یک چهارم لیوان
آرد 5/2 لیوان ( آرد غنی شده با سبوس )
دارچین یک قاشق مربا خوری
( پوست لیمو به همراه شیره انگور که به صورت مربا درآمده است )
ابتدا عسل و کره گوسفندی را با هم مخلوط می کنیم ، و به همراه آب و سپس دارچین ، بکینگ پودر ، مربا پوست لیمو و دیگرمواد را اضافه می کنیم وقتی مواد یکدست شد ، آرام آرام آرد را اضافه میکنیم مایع آماده شده را داخل سینی فر می ریزیم و بمدت یک ربع در 300 درجه سانتی گراد می گذاریم .
1- شیرینی ها را به مدت یک ربع تا ده دقیقه در 300 یا 460 درجه می گذاریم .
2- به جای شکر و پودر قند از عسل استفاده می شود .
3- مربا و مارمالاتها شیرینی یا شیره انگور آماده شود .
4- آرد را آرام ، آرام و به حالت دورانی هم می زنیم .
شیرینی شکلاتی
مواد لازم
عسل نصف لیوان
کره 125 گرم
آرد دو لیوان ( آرد غنی شده با سبوس)
زرده تخم مرغ یک عدد
(به جای شکلات تخته ای بازار : کاکائو خالص را به همراه عسل و کمی آب جوش و کره حل می کنیم تا به صورت یکدست درآید ، و در داخل یخچال می گذاریم تا ببندد و مانند مشکلات تخته ای شود )
ابتدا عسل وکره را هم می زنیم ، خوب که کمی سفید شد زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم وهم می زنیم سپس شکلات تخته ای ( همان شکلاتی که درست کردیم ) را داخل مایع می ریزیم ، و آرد را کم کم اضافه می کنیم وقتی مایع یکدست شد آن را داخل سینی فر می ریزمی .
البته نا گفته نماند این مواد را داخل قیف می ریزیم به صورت گل یا با قالب می زنیم .
سپس در حرارت 300 درجه یک ربع می گذاریم بماند ، سپس شیرینی آماده است .
شیرینی تارت کوچک
مواد لازم
آرد 5/1 پیمانه ( آرد غنی شده با سبوس )
خامه طبیعی 50 گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
کره 100 گرم
تخم مرغ یک عدد
خلال بادام 100 گرم
عسل به همراه کاکائو و آب جوش به صورت حل شده برای داخل تارت
قالب کوچک تارت
ابتدا کره و تخم مرغ را خوب به هم می زنیم تا یک دست شود سپس خامه طبیعی را به آن اضافه می کنیم و به آرامی هم می زنیم سپس آرد را بتدریج و کم کم اضافه کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم .
وقتی مایع آماده شد با قالب کوچک تارت آنها را داخل سینی فر می گذاریم و با حرارت 300 درجه به مدت 10 دقیقه داخل فر می گذاریم .
بعد از زمان تعیین شده شیرینی ها را از فربیرون آورده و مایع داخل آنها را با قاشق ، داخل تارت آماده شده میریزیم ودرآخر با میوه تزئین می کنیم .
مواد داخل تارت : عسل را به همراه کاکائو و وانیل با کمی آب جوش ( دو قاشق ) حل می کنیم . سپس داخل بیسکوئیت تارت با داخل بادام تزئین می کنیم
شیرینی جالینوس
یک پیمانه آب و یکعدد تخم مرغ را با همزن بسیار هم بزنید بعد یک قاشق چایخوری هل سائیده ، نصف قاشق چایخوری وانیل و یک قاشق مربا خوری روغن به مخلوط فوق افزوده و هم بزنید .
آرد سبوس دار ( یک لیوان سر خالی آرد و یک لیوان سرخالی سبوس بسیار آسیاب شده را مخلوط کنید ) را به آرامی به مخلوط در حال هم زدن افزوده و شروع به مالش با دست کنید تا حدی که خمیر به دست نچسبد. بعد از 15-10 دقیقه مالش خمیر ، آنرا با وردنه صاف کره و با نوک چاقو نوارهایی 4 در 1 سانتیمتر یا 4 در 4 یا گرد برش زده .
کمی خرمای رطب مخلوط شده با پودر نارگیل بسیار آسیاب شده را وسط خمیرها بگذارید .
بعد خمیرها را به اشکال دلخواه درآورهد و روی هر یک مقداری عسل یا شیره انگور یا شیره توت بمالید .
سینی فر را با کمی روغن آغشته و شیرینیها را در فر بگذارید . ( آرد غنی شده با سبوس : به آرد سبوس دار معادل حجم خود سبوس خالص بسیار آسیاب شده که از الک بسیار ریز رد شده باشد اضافه می کنیم )
انواع بستنی های سالم
بستنی یک
یک قاشق غذاخوری پسته خرد شده
یک فنجان آّب انار شیرین یا آب هویج
یک لیوان شیر + کمی یخ خرد شده
دو قاشق مربا خوری شیره انگور یا عسل
همگی را باهم مخلوط کن مخلوط کنید و در قالب بستنی ریخته و در فریزر بگذارید .
بستنی دو
تعداد سه تا چهار عدد میوه ( برحسب اندازه ) را در مخلوط کن ریخته و له کنید .
سپس یک فنجان آب پرتقال یا آب هلو یا طالبی ، یک و نیم لیوان شیر ، یک قاشق مربا خوری کنجد خام پودر شده و یک قاشق غذا خوری شیره انگور یا عسل طبیعی را به مخلوط کن افزوده و مجدد مخلوط کن را سی ثانیه روشن کنید و در آخر محتوای مخلوط کن را در قالب بستنی ریخته و در فریزر بگذارید .
بستنی سه
یک قاشق غذاخوری فندق
یک فنجان آب میوه
یک قاشق مربا خوری عسل
یک لیوان سرخالی ماست کم چرب
یک قاشق غذاخوری خامه
ربع فنجان آب رنگ لبو یا مختصری زعفران
(همه را مخلوط کرده و در ظرف بستنی ریخته و در فریزر بگذارید ولی 3 بار تا وقتی که کامل بستنی خودش را بگیرد آن را بیرون آورده و هم بزنید )
بستنی چهار
ابتدا دو قاشق مرباخوری شیره انگور یا عسل طبیعی را در 5/1 لیوان شیر در یک ظرف حرارت دهید تا شیر انگور یا عسل در شیر حل شود وبعد بگذارید مخلوط سرد شود . حال یک لیوان آب میوه را به ظرف افزوده و در قالب ریخته و در فریزر بگذارید .
شکلات خرمائی
تعدادی خرمای رطب را در روغن زرد سرتف داده شود مقداری شاه دانه را جداگانه مختصری سرتف داده و با کمی پودر بادام و کنجد مخلوط کنید بعد همگی را به خرما و روغن زرد افزوده و کمی که خنک شد به اشکال دلخواه در آورده و در پودر نارگیل غلطانده شود .
این بستنی ها ، شیرینی ها و شکلات ، کالری و درجه شیرینی بالایی دارد و لذا بنا به میزان عسل و یا ماده شیرین کننده طبیعی دیگر ، میزان آرد و میزان سبوس بکار رفته میزان چاق کننده گی متفاوتی دارد .
البته هوشیار باشید برخلاف آنچه در عوام رایج است ، مواد غذائی ترش بهیچ عنوان لاغر کننده نیستند مواد ترش مثل لواشک و قره قروت سه اثر مضر را طی درمان چاقی دارند :
1- اشتها را تحریک می کنند .
2- فرد را تحریک پذیر می کنند .
3- کالری خیلی بالائی دارند .
. . برای مطالعه شما



